DIY vakantiegevoel


09 Jul
09Jul

Het lijkt de afgelopen dagen wel herfst in plaats van zomer. Ik weet niet hoe het bij jou is, maar het vakantiegevoel was bij mij ver te zoeken. Ik word dan niet chagrijnig of ga zeuren over het weer maar haal het zonnetje en de zomerse sfeer gewoon naar me toe!

Hoe? Dat doe ik op verschillende manieren. Dinsdag heb ik gevisualiseerd. Ik ga op bed liggen, sluit mijn ogen en denk aan een bestemming waar ik ooit geweest ben. Ik voel de warmte, het zomerbriesje, hoor het ruizen van de zee en zie al die mooie kleuren voor me. Je krijgt niet alleen een fijn gevoel hiervan maar je voelt je hierna ook een stuk lichter. Een deel van de stress is uit je lichaam.

Gisteren bekeek ik een aantal fotoalbums en vanochtend maakte ik de collage die je hier in de nieuwsbrief ziet. Maar je kunt ook een tekening maken, een moodboard, een gerecht uit je favoriete vakantieland (Griekse salade, Spaanse Tapas, Italiaanse pizza/pasta) of naar muziek luisteren die bij jou herinneringen oproepen aan de zomer of een bepaald land.

Waar krijg jij een zomers gevoel van? Zet het om in iets tastbaars zoals een moodboard, tekening, etc. Kies iets dat bij jou past en waar je goed in bent.

Neem de tijd om deze opdracht opdracht te doen. Denk niet: daar heb ik geen tijd voor de kinderen moeten naar sport, ik moet boodschappen doen, die opdracht nog afmaken. Tijd kun je maken. Al is het maar 5 minuten. Misschien denk je wel wat een onzin-opdracht. Nee het is geen onzin! Iets voor jezelf doen waar je van oplaadt is het meest waardevolle dat je je lichaam en geest kunt geven. Investeer in jezelf! En blijf dat elke dag doen. Wil je het wel maar heb je iemand nodig die jou dat laatste zetje geeft? En helpt om het vol te houden? Dan zit je bij mij goed. Geef je op voor het Happy recipe coaching programma en we gaan ervoor zorgen dat het je deze keer wel lukt om door te zetten en de discipline hebt om het vol te houden. Het is nu tijd voor doen!

Een fijne zonnige dag!
Sam


Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.