Geduld


28 Apr
28Apr


Geduld

Volle wachtkamers, wachten op operaties en behandelingen, wachten op herstel (een zenuw groeit 1 mm per dag en het heeft me 4 jaar gekost om een beetje beter ingesteld te raken op mijn medicatie). Wachten op … brengt onzekerheid met zich mee. Je weet immers niet hoelang het nog gaat duren. In deze corona-tijd moet iedereen geduld hebben. Dat is best lastig, maar onthoud: iedereen zit in hetzelfde schuitje. Hoe heb ik geleerd om geduld te hebben?

Dat ging net van de een op andere dag. Geduld kost tijd. Tijd zorgt ervoor dat je je grenzen gaat verleggen. Pijn is hetzelfde maar ervaar je na een tijd als minder. Het wordt normaal. Net als die 1,5 m afstand houden. Je leert vanzelf blij te zijn met kleine dingen. Trots zijn op hetgeen wat je bereikt hebt. Stel jezelf een doel. Dat zorgt ervoor dat je het gevoel hebt dat je iets niet voor niets doet. In mijn geval hoop ik dat ik door mijn ervaringen mensen kan helpen. Mijn ziekte en het hele traject dat ik afgelegd heb voelt hierdoor als waardevol. 

In deze corona-tijd is het doel om ervoor te zorgen dat we met zijn allen gezond blijven, de ziekenhuizen meer lucht krijgen en andere patiënten weer geholpen kunnen worden. Daar draag jij aan mee. Denk daar aan als je geduld een beetje op is. Zoek afleiding, doe iets voor een ander, start een nieuwe hobby. Geduld kun je beter opbrengen als je het stapje voor stapje doet. Niet te ver vooruit kijken. Leef met de dag!


12Apr
Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.