Onzekerheid


19 May
19May

Ik kan af en toe heel onzeker zijn over mijn werk. Zijn mijn tekeningen wel goed genoeg? Vinden jullie mijn boeken wel leuk? Worden jullie wel happy & healthy van Happy recipe en koopt er straks iemand mijn boek? Waarom heb ik zo weinig volgers op social media? Wat doe ik verkeerd? Herkenbaar? Dit zijn allemaal twijfels die stress opleveren en stress kunnen we juist niet gebruiken.Kortom, niet altijd makkelijk, maar pas je mindset aan!

Meestal neem ik een dag om te balen. Dat mag, daarna probeer ik mijn gedachten weer om te buigen.Wat anderen van mij denken? Tja dat weet je niet en daar kom je ook nooit voor 100% achter. Heeft het dan zin om je je hier druk over te maken? Nee.

Anderen zijn beter dan ik: Klopt, er zijn ook mensen die slechter tekenen/schrijven/fotograferen. Dat zal altijd zo blijven. Het belangrijkste is mijn doel: mensen blij en gezond maken met mijn werk. Daar word ik zelf weer blij van. Win-win!

Volgers: Voor wie heb ik mijn IG account? Voor mijzelf als portfolio-dagboek zodat ik kan zien of ik groei in stijlen, inhoud en uitwerking. Als jij het leuk vind om deze ontwikkeling ook te zien, superleuk! Denk je laat ‘nee, laat maar ik volg liever iemand anders’, ook prima. Ik kan er weinig aan veranderen en kan niemand dwingen dus waarom zou ik me hier druk over maken?

Onzeker over je uiterlijk?Ja, het lijkt wel of iedereen tegenwoordig selfies post ...nou ik niet. Mijn haar zit niet goed, ik heb pigmentvlekken in mijn gezicht en soms wat vocht door de medicatie. Er is altijd wel wat. Zonde van mijn energie ik weet het en weet ook dat een goedwerkend lichaam met voldoende energie veel belangrijker is. Ben je gezond? Koester dat. Je lichaam doet het helemaal vanzelf, zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Nou ja wat gezonde voeding en beweging... Heb je ook een ziekte of handicap? Probeer te kijken wat je wel kunt. Wees daar extra blij mee.

Waar ben jij onzeker over? Hoe voelt dat? Wat doe jij er aan om je beter te voelen? Post het hier.

12Apr
Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.