Thuiswerk tips


05 May
05May

We werken met z’n allen al weer een tijdje thuis. Lukt dat een beetje? Ben je juist productiever of komt er niets uit je handen en kun je wel wat tips gebruiken?

Ik heb nog nooit ergens anders gewerkt dan thuis en wat voor mij werkt is rust, regelmaat en structuur.

Rust: Zorg dat je werkplek opgeruimd is. Rommel leidt af. Kinderen aan tafel? Help deze eerst en maak er een spelletje van wie het stilst zijn werk kan doen. Hang hier een beloning aan in de vorm van iets leuks samen doen als ieder zijn werk af heeft.

Regelmaat: Stel vaste werktijden op en houd je hieraan. Ga dus niet tussendoor de was doen, stofzuigen of een boodschap, dat doe je ook niet als je op je werk zit. Kijk ook niet op social media en stel telefoontjes naar familie/vrienden uit tot na ‘werktijd’. Een keertje iets in de avond afmaken is niet erg maar doe het niet te vaak. Je hebt ook rust nodig.

Structuur: Maak een werkindeling. Elke ochtend werk ik aan lopende projecten: ik maak illustraties, geef boeken vorm en zoek foto’s uit. 1 project per dag, niet door elkaar want door het schakelen ga je fouten maken. Daarna heb ik een lange (slaap en rust) pauze en in de middag bedenk ik concepten voor nieuwe boeken, schrijf ik, ontwikkel ik recepten en test die uit of maak ik schetsen. Door een vaste indeling weet ik wat ik ga doen, dit levert minder stress op. De wisseling tussen de ochtend en middag zorgt bij mij voor meer creativiteit en ik ben scherper dan dat ik de hele dag aan hetzelfde zou werken. Natuurlijk is dit voor iedereen anders dus kijk waar jij je prettig bij voelt.

Oh ja vergeet jezelf niet! Ondanks dat ik niemand zie doe ik elke dag wat make-up op en trek leuke kleren aan. Ik voel me zo een stuk beter en dat werkt door in mijn (teken)werk.

Donderdag weer een nieuw recept om te maken!

12Apr
Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.