Voeding, stress en gewicht


26 May
26May

Sorry geen geweldig verhaal over dat ik vroeger 20 kilo zwaarder was en ben afgevallen met dieet X (het is dan ook dezelfde foto ;)), maar een steuntje in de rug voor al die mensen die willen afvallen maar waar bij het moeizaam gaat of niet lukt.

Ten eerste het ligt niet aan jou! Dieet X kan voor de buurvrouw heel goed werken maar jij valt er geen gram van af. Heel simpel: ieder lichaam is anders en reageert anders op omgeving en voeding. Stress, aanleg/genen, stofwisseling, een verstoring van de hormoonbalans zijn allemaal factoren die ervoor zorgen dat je hongergevoel toenoemt, je verzadiging trager reageert, je meer vet opslaat en dit minder makkelijk kwijt raakt.

Het meest belangrijkste is dat je gezond bent. Zijn je waardes (oa schildklier, cholesterol, bloeddruk en bloedsuiker) in orde? Heel fijn! Dan je mindset, wees blij met je lichaam. Vaak denken mensen dat ze gelukkiger zijn als ze slank zijn, maar geloof me slanke mensen zijn niet altijd vrolijk en dartelen niet door het leven.
Denk bij alles dat je eet dus niet oh jee dit is slecht voor me, maar eet iets met aandacht op en geniet ervan!

Is je mindset goed dan ben je een stuk sterker en kun je stapje voor stapje de dingen introduceren die voor jou belangrijk zijn. Gezonde voeding, stress vermindering en ... In mijn boek Happy recipe leer ik je hoe makkelijk het is om gezonder te gaan eten en het verminderen van stress kan ook met oefeningen die maar 10 minuten per dag kosten. Het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld. Doordat je heel langzaam deze dingen toepast wordt het een gewoonte, een gewoonte die ervoor zorgt dat je gewicht stabieler wordt, je meer energie krijgt en je lekkerder in je vel zit.

Happy recipe bestel je hier: https://www.thema.nl/boek-happy-recipe/

12Apr
Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.