Wil je iets meer over mij weten? Lees dan verder! Zo niet dan ga je iets anders doen, mag ook ;)


Illustrator:
Als klein meisje was ik altijd aan het knutselen en tekenen. Supergoed was ik niet maar ik had er veel plezier in en met een beetje oefening werd ik steeds beter. Op mijn 16de bekeek ik een folder van de boekhandel en op de kinderboekpagina bleef ik hangen. Kinderboekenillustrator dat wilde ik worden! Tot mijn verbazing werd ik aangenomen op de Willem de Kooning academie te Rotterdam, daar studeerde ik illustratie en werkte ik hard aan een eigen stijl en portfolio. Tijdens mijn stage ging mijn droom in vervulling: mijn eerste kinderboeken werden uitgegeven! Daarna ging het snel, ik kreeg mijn eigen stationery-lijnen met kaarten, notitieboeken, agenda's, etui's en meer. In 2006 brak ik mijn elleboog met allerlei operaties en zenuwschade tot gevolg. Hierdoor ontstond mijn interesse in geneeskunde en besloot ik een Master Art & Design te volgen aan de University of Hertfordshire UK, hier deed ik onderzoek naar medische illustratie en maakte ik een anatomieboek voor kinderen dat later in Nederland werd uitgegeven. Na de laatste operatie was de schade dusdanig dat ik de overstap maakte van handgeschilderd naar digitaal. Ik oefende nog harder en ondanks beperkte handfunctie ging ik nog beter tekenen :) Geef dus nooit op, ondanks alle beperkingen die je tegenkomt, je kunt meer dan je denkt!

Ontwerpster:
Ik moest na elke operatie aan mijn elleboog, in totaal 9 keer, revalideren en opnieuw leren tekenen. In de tussentijd werd ik linkshandig en leerde ik grafisch vormgeven. Dat komt nog steeds van pas want meestal lever ik een compleet boek aan. Tekst, beeld en vormgeving. Zo'n totaalpakket is superleuk om te maken want ik kan mijn hele stijl doorvoeren, van de vorm van de letters tot plaatsing van beeld en tekst.

Schrijfster:
Ik heb tientallen prentenboeken en non-fictieboeken geschreven. Ben ik dan een schrijfster? Ik vind het nog steeds gek om dat te zeggen.

Fotograaf:
Tijdens vakanties fotografeerde ik veel en tijdens mijn studie aan de kunstacademie volgde ik aparte fotografielessen. Ik heb even getwijfeld om over te stappen en fotograaf te worden, maar ik besloot dat ik illustratie en fotografie ook gewoon kon combineren. De eerste jaren na mijn afstuderen heb ik veel foto's gemaakt voor boeken en boekomslagen totdat de opmars van de digitale fotografie en social media er voor zorgde dat ik er veel minder werk in te vinden was. Ik fotografeer nu alleen nog voor mijn eigen boeken, zoals Happy recipe.
Fun facts: 
 • Mijn lievelingseten is ijs! Liefst zelf gemaakt van vers fruit zoals banaan, mango, aardbeien, framboos en/of blauwe bessen.
 • Ik ben een early bird. IK sta om 5.45 u op en loop al voor 7.00 u in het park met Skyeler.
 • Mijn kleuterjuf had een vooruitziende blik. Toen ik 5 jaar was koos ze mijn tekening uit en maakte daar een geboortekaartje van voor haar kindje.
 • Mijn favoriete kleur is mint. Je ziet het overal terugkomen, in mijn kleding, interieur, illustraties en op deze website.
 • Ik ben een strandmeisje, niet om te bakken maar voor een lekkere strandwandeling. Heerlijk om mijn hoofd leeg te maken.
 • Ik had een hekel aan school maar I love to learn! Je kunt mij niet blijer maken dan met een opleiding, cursus of boek.
 • Ik ben geboren als een gek kattenvrouwtje ;) Mijn alle eerste knuffelbeest was een kat en thuis hadden we ook altijd 'echte katten'. 
 • Mijn Maine Coon poes Annabelle Jolie en bordercollie Skyeler hebben allebei hun eigen boek! De tuin van Annabelle en HieperdePipo.

Opleidingen:
 • Willem de kooning academy: Bachelor of design
 • University of Hertfordshire: Master of arts with distinction

Cursussen:
 • Illustratie: Lilla Rogers: MATS A, MATS B, MATS Children's book illustration, MATS Bootcamp, MATS Toys, MATS Kidbook
 • Medisch: Anatomy for artists at Scott Eaton, Summerclass orthopedics Delft, Neuroscience Duke University, Chronic pain University of Minnesota
 • Voeding: Voedingsdeskundige (nutrition specialist), orthomoleculaire suppletie, natuurvoedingsadviseur
Represented worldwide (except the Netherlands and Belgium) by Bright agency UK