Wie ben ik?
Creatief, leergierig, gedreven, empatisch, begripvol, doorzetter, krachtig, inspiratiebron, in balans en heb als doel elke dag iets te leren en te groeien als persoon zodat ik mijn kennis en wijsheid door kan geven aan jou! Hoe ik dat doe? Door middel van mijn illustraties, foto's, boeken en producten.
Illustrator:
Als klein meisje was ik altijd aan het knutselen en tekenen. Supergoed was ik niet maar ik had er veel plezier in en met een beetje oefening werd ik steeds beter. Op mijn 16de bekeek ik een folder van de boekhandel en op de kinderboekpagina bleef ik hangen. Kinderboekenillustrator dat wilde ik worden! Tot mijn verbazing werd ik aangenomen op de Willem de Kooning academie te Rotterdam, daar studeerde ik illustratie en werkte ik hard aan een eigen stijl en portfolio. Tijdens mijn stage ging mijn droom in vervulling: mijn eerste kinderboeken werden uitgegeven! Daarna ging het snel, ik kreeg mijn eigen stationery-lijnen met kaarten, notitieboeken, agenda's, etui's en meer. In 2006 brak ik mijn elleboog met allerlei operaties en zenuwschade tot gevolg. Hierdoor ontstond mijn interesse in geneeskunde en besloot ik een Master Art & Design te volgen aan de University of Hertfordshire UK, hier deed ik onderzoek naar medische illustratie en maakte ik een anatomieboek voor kinderen dat later in Nederland werd uitgegeven. Na de laatste operatie was de schade dusdanig dat ik de overstap maakte van handgeschilderd naar digitaal. Ik oefende nog harder en ondanks beperkte handfunctie ging ik nog beter tekenen :) Geef dus nooit op, ondanks alle beperkingen die je tegenkomt, je kunt meer dan je denkt!

Designer:
Ik moest na elke operatie aan mijn elleboog, in totaal 9 keer, revalideren en opnieuw leren tekenen. In de tussentijd werd ik linkshandig en leerde ik grafisch vormgeven. Dat komt nog steeds van pas want meestal lever ik een compleet boek aan. Tekst, beeld en vormgeving. Zo'n totaalpakket is superleuk om te maken want ik kan mijn hele stijl doorvoeren, van de vorm van de letters tot plaatsing van beeld en tekst.

Photographer:
Tijdens vakanties fotografeerde ik veel en tijdens mijn studie aan de kunstacademie volgde ik aparte fotografielessen. Ik heb even getwijfeld om over te stappen en fotograaf te worden, maar ik besloot dat ik illustratie en fotografie ook gewoon kon combineren. De eerste jaren na mijn afstuderen heb ik veel foto's gemaakt voor boeken en boekomslagen totdat de opmars van de digitale fotografie en social media er voor zorgde dat ik mijn inspiratie en spirit kwijt was. Iedereen kon nu met gemak wat ik deed. Ik heb een tijdje mijn camera niet meer aangeraakt maar door Happy recipe kreeg ik mijn plezier in fotograferen weer terug. De foodfoto's die ik voor dit boek maakte gaven weer de uitdaging en verwondering die ik kwijt was. Natuurlijk is er nog die twijfel zeker door alle mooie beelden die online en in kookboeken te vinden zijn, maar hopelijk geniet je net zo veel van de mijn foto's als ik met het maken ervan!

Writer:
Ik heb tientallen prentenboeken en non-fictieboeken geschreven. Ben ik dan een schrijfster? Ik vind het nog steeds gek om dat te zeggen maar ok, ja ik schrijf.


Fun facts: 
 • Mijn lievelingseten is ijs! Liefst zelf gemaakt van vers fruit zoals banaan, mango, aardbeien, framboos en/of blauwe bessen.
 • Ik ben een early bird. sta om 5.45 u op en loop al voor 7.00 u in het park met Skyeler.
 • Mijn kleuterjuf had een vooruitziende blik. Toen ik 5 jaar was koos ze mijn tekening uit en maakte daar een geboortekaartje van voor haar kindje.
 • Mijn favoriete kleur is mint. Je ziet het overal terugkomen, in mijn kleding, interieur, illustraties en op deze website.
 • Ik ben een strandmeisje, niet om te bakken maar voor een lekkere strandwandeling. Heerlijk om mijn hoofd leeg te maken.
 • Ik had een hekel aan school maar I love to learn! Je kunt mij niet blijer maken dan met een opleiding, cursus of boek.
 • Ik ben gek op katten, ik heb een Maine Coon poes Annabelle Jolie, garagekat Molly-Moos en lapjespoes Mara en Turkse Van kater Lucky (Mara en Lucky wonen bij mijn ouders). En daar tussendoor loopt border collie Skyeler, HieperdePipo (zie zijn eigen boek). Ik word vanzelf vrolijk als ik hem zie stuiteren.

Opleidingen:
 • Willem de kooning academy: Bachelor of design
 • University of Hertfordshire: Master of arts with distinction

Cursussen:
 • Illustratie: Lilla Rogers: MATS A, MATS B, MATS Children's book illustration, MATS Bootcamp, MATS Toys, MATS Kidbook
 • Medisch: Anatomy for artists at Scott Eaton, Summerclass orthopedics Delft, Neuroscience Duke University, Chronic pain University of Minnesota
 • Voeding: Voedingsdeskundige (nutrition specialist), orthomoleculaire suppletie, natuurvoedingsadviseur

Sam is a member of BNO, Association of Dutch Designers
Represented worldwide (except the Netherlands and Belgium) by Bright agency UK