Disclaimer:

Heel Holland bakt, Masterchef, foodblogs, Bekende Nederlanders met een kookboek, voedingscoaches en allerhande diëten: voeding is populair! Ik heb geprobeerd origineel te zijn, smaken te combineren, te experimenteren en te testen. Desondanks kan het voorkomen dat de recepten nagenoeg hetzelfde zijn als die van iemand anders. Dit is niet bewust gekopieerd, maar hier ontkom je niet aan. Een wortelmuffin kun je op tientallen manieren maken en al die verschillende recepten vind je ergens wel een keer terug.

Achtergrondkennis:

Ik heb de opleiding tot voedingsdeskundige afgerond en daarnaast de cursussen natuurvoedingsadviseur en orthomoleculaire suppletie gedaan. Al mijn andere kennis komt van het jarenlang lezen van wetenschappelijke artikelen, blogs en boeken op gebied van reguliere en natuurgeneeskunde. Ik ben dus geen arts. Alle adviezen in dit boek zijn niet bedoeld als reguliere medische behandeling. Ga bij klachten altijd eerst naar een huisarts of specialist voordat je aan de slag gaat met voeding of supplementen.

Bloedonderzoeken en andere testen zijn betrouwbaarder als je nog niets van supplementen hebt geslikt. Mijn recepten en oefeningen zijn slechts algemene handvatten voor een gezondere leefstijl. 

Noch de auteur noch de uitgever aanvaardt aansprakelijkheid voor schade die ontstaat doordat je aanbevelingen uit mijn boeken of blog opvolgt of doordat je verzuimt deskundig medisch advies in te roepen of op te volgen.